Muzeul Literaturii Romane Iași - o nouă imagine pe internet. Un proiect Oameni din Online

Începând cu data de 6 februarie 2012, Muzeul Literaturii Române Iași are o nouă prezentare în mediul online. Odată cu lansarea noului site, pe www.muzeulliteraturiiiasi.ro veți putea găsi informații complete despre muzeele și casele memoriale pe care Muzeul Literaturii Romane Iași le are în componenţă.

 

Refacerea siteului a fost posibilă printr-un parteneriat între Muzeul Literaturii Române Iași şi Clubul Oameni din Online, iar valoarea proiectului a fost estimată la peste 8000 euro. Această sumă include partea de strategie, design și programare. Dezvoltarea proiectului s-a desfăşurat pe durata a 8 luni, iar o bună parte din timp a fost alocat activităților de rescriere a informațiilor într-un mod plăcut mediului online.

 

Pe lângă prezentare și istoric, în noul site veți putea descoperi la fiecare muzeu și casă memorială o bogată galerie de imagini, detalii despre personalitatea reprezentativă, dar și detalii despre evenimentele în curs sau ce vor avea loc în viitorul apropiat. Pentru cei care sunt în vizită la Iași, şi nu numai, siteul pune la dispoziție posibile tururi culturale ce includ muzeele și casele în funcție de poziționarea lor geografică şi timpul de deplasare între obiective.

 

Echipa ce s-a ocupat de acest proiect a fost formată din Bogdan Pantoc şi Ciprian Berescu, din partea Clubului Oameni din Online şi Iulian Pruteanu și Andreea Tacu din partea Muzeul Literaturii Române Iași.

 

Prin bunăvoinţa Hostis Telecom, odată cu siteul, muzeul a primit şi o “casă nouă” cu mult mai multe resurse şi o viteză de încărcare net superioară celei avute în trecut.

 

Oameni din Online este o comunitate de profesioniști bazată pe schimbul de informații, experiențe, networking, implicată activ în creșterea și educarea mediului online românesc. La nivel local este cea mai activă comunitate ce organizează evenimente și întâlniri publice pe teme de online. Clubul Oameni din Online are la bază trei direcții principale: educarea persoanelor ce doresc să lucreze în mediul online, consultanță și consiliere pentru afacerile ce vor să se dezvolte online și oferirea de servicii web integrate.