Despre internshipuri: prezentarea de la Online Career Day V5.0

Internship neplătit nu înseamnă sclavie.

Internship nu înseamnă să pierzi timpul fără să înveți nimic.

Internship nu înseamnă să faci cafea și copii xerox timp de 3 săptămâni.

 

Un internship de calitate este o oportunitate de a intra în contact cu piața muncii, de a vedea cum se câștigă și cum se pierd clienții, de a înțelege care sunt factorii cheie de succes într-o afacere sau o industrie.

Vreau si eu sa am succes - Despre Internshipuri

 

Un internship este cea mai buna cale de a face tranziția de la cunoștințele teoretice acumulate în facultate la aptitudinile și cunoștințele practice necesare pentru a avea succes. Fie că este într-o companie mică, locală, fie că se desfășoară în cadrul unui program organizat de o firma multinațională, nu are nicio importanță care sunt activitățile pe care le desfășori în timpul internshipului, atâta timp cât faci lucruri practice, în domeniul de care ești pasionat sau în care vrei să te pregătești.

 

Nu dați cu piciorul oportunităților pe care le întâlniți, oportunități de a învăța de la cei care au mai mult experiență decât voi. Iar dacă oportunitățile nu vă ies singure în cale, căutați-le voi, creați-le singuri, participând la evenimente, încercând să luați legătura cu firme care ar putea fi interesate de colaborări cu studenți pasionați și dornici să învețe.