Analiză: Statistici privind joburile în zona Iași

Intenționăm ca periodic să publicăm, cu acordul surselor, informații privind evoluția joburilor, a ofertelor de joburi, pentru zona Iași. Considerăm că publicarea acestor date vor ajuta pe cei ce ne urmăresc în a-și crea o imagine privind cererea de joburi locală.

 

Sperăm ca în timp să dezvoltăm conținutul și spre această direcție, astfel încât cei care ne urmăresc să reușească să se folosească de informații concrete.

 

Am rugat o serie de site-uri autoritare în acest domeniu să ne furnizeze niște informații pe care noi, cu acordul lor, să le putem face publice.

 

De la bestjobs.ro am primit o evoluție a celor mai importante joburi pentru Iași structurate pe ultimele 6 luni.

De la ei am aflat că cele mai importante oferte de joburi pentru zona Iași ar fi: Vânzări/Comerț, Software/Tehnologii, Internet/New Media, Sănătate/Asistență socială, Marketing, Management/Consultanță, Serviciu Clienți, Telecomunicații, Inginerie.  Sunt categoriile din site în care s-au postat cele mai multe oferte pentru Iași.

 

Mai jos aveți un grafic cu evoluția în timp, dar și numărul de oferte postate pe site.

 

Image 297

 

Image 298

 

Din balaur.ro aflăm că ofertele de joburi pentru Iași se plasează pe locul 5 într-un top creat de ei, top ce adună ofertele de joburi din site-urile românești specifice.

 

Image 299

 

Actualizare: cei de la Balaur.ro n-au trimis niste date pentru utimele 6 luni a ofertelor de locuri de munca pentru zona Iasi.

 

 

Cei de la myjob.ro ne-au trimis următoarele date ordonate descrescător în funcție de numărul de joburi postate pentru meseriile căutate în Iași în 2010: Consultant financiar, Agent vânzări, Reprezentant vânzări, Consilier vânzări, Manager, Programator, Inginer,  Consilier credite,  Operator calculator, Operator call center.

De la justjobs.ro am primit o serie de date care se reflectă în următorul grafic, ce conține și datele specifice.

 

Image 300

 

Datele reflectă cererile pe care portalul le poate agrega , datele fiind preluate de la eJobs, Bizoo și NetJobs. Este motivul pentru care ele diferă. Puteți să nu considerați neapărat relevante aceste date, din cauza anterioară, dar cu siguranță datele pot completa imaginea generală.

 

Pentru nișa IT, avem de la joobs.ro niște statistici privind cele mai căutate joburi/keywords în Iași, în ultimele 6 luni de zile.

 

Image 301

 

Putem observa că pe online ofertele principale sunt pe “Comerț, Vânzări”, “Software, Tehnologii”, “Internet, New Media”. Pe domeniul IT se pare că oamenii care știu flash, design și testerii sunt în căutare.

 

Probabil mai bine faceți voi comparațiile și observațiile aferente.

 

Sperăm că aceste informații vă sunt folositoare, vom încerca să oferim (în funcție de disponibilitatea surselor) periodic astfel de informații.

Gabriel Curcudel

SEO, SEM, PPC, analiza ecommerce, interesat in comportamentul utilizatorilor, UX, IA, CX.